Tour De Ski(t) 2017

Etter å ha debutert med en etappeseier og en 10.plass totalt i Touren i fjor var ambisjonene høye til årets utgave. Jeg hadde fått en fin start på sesongen, med flere gode skirenn og en sterk 4.plass i mini-touren på Lillehammer. Mine ambisjoner var å gjøre det bedre enn i fjor, og var absolutt realistiske…

En spent gjeng samlet før start i Val Müstair

Jeg ble lett forkjølet under siste verdenscuphelg i La Clusaz før jul og hadde fått noen dager på sofaen.  Jeg kom i gang med treningen relativt kjapt, og følte meg tidlig tilbake i normal form. Det så lyst ut med tanke på touren, og vi reiste nedover til Livigno 2.juledag for å få noen dager i høyden før første renn i Val Müstair, som gikk på ca 1700 moh.

På reisen nedover ble jeg desverre litt tett i bihulene, men følte meg ellers fin i kroppen. Jeg kom greit i gang etter sprinten og 10km fellesstart de to første dagene, men kjente etterhvert da vi kom til Oberstdorf at kroppen ikke føltes helt rå. Resultatene hadde vært helt greie, men det var noe som ikke stemte… Jeg tenkte at det kanskje ville løsne etterhvert, men det gjorde det ikke. Etter å ha følt meg skikkelig råtten på oppvarmingen før jaktstarten, samt blødd en hel del neseblod før start og følt meg tung tidlig i løpet, skjønte jeg etterhvert at nå er det idiotisk å fortsette touren. Jeg liker ikke å bryte skirenn, så jeg ruslet til mål.

På noen av de siste rundene sa jeg til logistikkansvarlig på laget at du må bestille bilett til meg, jeg vil hjem så fort som mulig. Jeg visste da at det ikke var noe annet alternativ enn å reise hjem, det kommer flere skirenn i vinter tenkte jeg!

Det var selvfølgelig veldig tungt å bryte Touren, da det hadde vært en av mine viktigste mål for sesongen. Men samtidig kjente jeg veldig godt på vei hjem, at kroppen virkelig ikke kjentes god ut. Etterhvert ble jeg mer glad over det at jeg hadde brutt og tatt signalene, enn jeg var skuffet over at jeg ikke kunne fullføre…

Håper å kommer sterkere tilbake i 2017!

 

Ivers

Tour de Ski 2017 – Trening før dag 3 av Touren.
Del dette innleggetShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Emil Iversen
Follow
Load More