World Cup Falun

Ny helg i verdenscupen sto på programmet etter nedturen i Tour de Ski. Denne helga gikk turen til Falun i de svenske skoger, hvor sprint skøyting og 30 kilometer klassisk fellesstart sto på programmet.

 

Sprint

Først ut var sprinten på lørdag og Emil kom seg trygt videre fra prologen på 9. plass, 3,6 sekunder bak suverene Johannes Høsflot Klæbo. I kvart- og semifinale kranglet Emil seg videre etter en del rot underveis i begge heatene. Hele Lugnet Skistadion var klar for finale, og det skulle bli et tett oppgjør. Emil Iversen, Federico Pellegrino og Sindre Bjørnestad kom sammen inn på oppløpet hvor det ble en ekstremt tett spurt mellom Emil og Pellegrino. På de siste meterne var italieneren sterkest, og Emil tar en sterk, men sur andreplass.

Federico Pellegrino en tåspiss foran Emil Iversen i Falun. FOTO: Jan Svensson

«Det er ikke alle forunt å få en verdenscupseier og det er klart når du er så nære, og du har mulighet til å bare tuppe ballen i mål, så blir man veldig skuffet. Jeg tror jeg heller skal være fornøyd med at kroppen spiller på lag og sikrer en VM-billett, jeg får ta med meg det.»

Emil til VG – 28.01.2017

 

Menn – Sprint Finale, Fri teknikk
1. Federico Pellegrino, Italia 2:45.77
2. Emil Iversen, Norge 2:45.83
3. Sindre Bjørnestad Skar, Norge 2:46.24

30km fellesstart klassisk

Søndag sto kraftprøven 3-mil klassisk for tur, og det ble et tøft løp hvor det ble gått til tøft fra front av Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby i de tøffe partiene av løypa. Emil klorte seg fast i tetgruppa og hang med helt til siste slutt. Emil og Martin Johnsrud Sundby fikk ei lita luke til resten av feltet inn på VM-stadion, og der var det liten tvil om hvem som var sjef. Emil gled opp på siden av Sundby i utforkjøringen inn på stadion og viste klart hvem som var sjef på oppløpet. Emils 4. verdenscupseier!

Emil Iversen overlegen på oppløpet under 30km klassisk i Falun. FOTO: Jan Svensson

«Det var godt å kjenne at det ikke kom en italiener på meg, men at det var min tur.»

Emil etter verdenscupseier i Falun.

 

Menn – 30 km Fellesstart, klassisk
1. Emil Iversen, Norge 1:15:46.7
2. Martin Johnsrud Sundby, Norge 1:15:50.4
3. Calle Halfvarsson, Sverige 1:15:52.3

Del dette innleggetShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “World Cup Falun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Emil Iversen
Follow
Load More