NM Del 1 – Lygna

NM Lygna 2017

Årets største festhelg for langrennsnorge er historie, og Emil stilte opp på to øvelser i årets norgesmesterskap. All honnør til arrangøren på Lygna for et fantastisk arrangement, og ikke minst takk til publikum som stilte opp og sørget for at NM også i år ble en flott opplevelse!

30 km skiathlon

På lørdag stilte jeg til start i den lengste NM-øvelsen i NM del 1, 30 kilometer skiathlon. I et tøft felt med mange typiske o2-snappere ble det gått tøft til allerede fra start på klassiskdelen. I en tung klassiskløype med lange, bratte og sammenhengende motbakker prøvde Emil det han kunne å bite seg fast i teten med Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og en formsterk Sjur Røthe. Kjøret i teten ble til slutt litt for mye for Emil, som måtte finne seg til rette i gruppe nummer to etter klassiskdelen.

Skøytedelen av løpet var vesentlig flatere enn klassiskdelen, noe som i utgangspunktet passet relativt godt for gruppa Emil Iversen, Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnestad Skar. Denne gruppa gikk sammen helt inn til mål og plukket med seg Lyn-duoen Krüger og Holund på veien. Etter en prestisjefull avslutning mot sprintgutta Krogh og Skar var Emil nummer 6 i mål, rett i overkant av minuttet bak vinner Sundby. Et helt brukbart resultat i et sterkt felt.

  1. Martin Johnsrud Sundby, 1:12:56
  2. Niklas Dyrhaug, +7.8
  3. Didrik Tønseth, +8.6
  4. Sjur Røthe, +9.7
  5. Sindre Bjørnestad Skar, +1:02.5
  6. Emil Iversen, +1:03.1

3x10km stafett

NM-stafett på Lygna. Fra venstre: Jørgen Ulvang, Gaute Iversen, Emil Iversen
NM-stafett på Lygna. Fra venstre: Jørgen Ulvang, Gaute Iversen, Emil Iversen

På søndag sto årets største anledning for klubbene for tur, NM-stafett. Emil gikk på Varden ILs 1. lag med bror Gaute Iversen og Jørgen Ulvang. Gledelig å se hele tre herrelag fra Varden på startstrek i NM-stafetten! Emils lag endte til slutt på 7. plass. Emil gikk ut på siste etappe sammen med Byåsens 1. lag, representert ved årets komet Johannes Høsflot Klæbo. De to VM-klare gutta gikk fort hele veien, og klokket inn til 1. og 2. beste etappetid på sisteetappen. Emil vant prestisjeduellen på oppløpet og NM på Lygna var med det historie.

Varden IL var favoritter til å ta NM-gull på stafetten for damene med laget Anniken Jørgensen, Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen. De levde opp til favorittstempelet, og var til slutt suveren vinner av damestafetten. Gratulerer til Varden ILs damelag med seier og NM-gull!

Del dette innleggetShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “NM Del 1 – Lygna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Emil Iversen
Follow
Load More