Nedturen

Lahti, Finland 20170226. Ski-VM 2017 Lahti. Lagsprint menn. Emil Iversen og en sint finne på lagsprint under ski-VM 2017 i Lahti, Finland, søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mitt første internasjonale mesterskap som senior er historie, og som de fleste har fått med seg gikk ikke det som jeg hadde håpet, sett for meg eller drømt om på forhånd. Jeg har nå forlatt VM-byen og dratt hjem til Meråker for å slappe av og tenke på noe annet noen dager. Jeg setter utrolig stor pris på all støtte jeg har fått i etterkant av den tyngste dagen jeg har hatt på en idrettsarena så langt i karrieren.

Fallet som senket Emil Iversen og Norge på lagsprint under ski-VM 2017 i Lahti, Finland, søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bildet viser øyeblikket hvor alt gikk galt under sprintstafetten på søndag. I sprint er det små marginer, uhell og fall skjer ofte og kan ødelegge løp veldig fort. Jeg har i etterkant fått mange tilbakemeldinger på denne situasjonen, både positive og negative. Jeg ønsker gjerne å forklare hva som gikk gjennom hodet mitt i løpet av disse avgjørende sekundene.

Jeg snur meg og ser Iivo ligger bak meg i samme spor og jeg tenker som vi hadde avtalt på forhånd at vi skal ha innersving inn mot oppløpet. I det øyeblikket jeg snur meg ligger Iivo så langt bak meg at det ikke faller meg inn at han kommer til å komme opp på siden av meg så fort som han gjorde, så jeg føler at jeg trygt kan ta innersporet. En del av tilbakemeldingene jeg har fått, hovedsaklig fra finner, har gått ut på at det var et forsøk på å sperre Iivo som hadde vesentlig høyere fart enn meg. Manøveren var på ingen som helst måte et forsøk på å ødelegge for noen, og sett i ettertid var det vel jeg som kom dårligst ut av det. Da Iivo vant 15 kilometeren noen dager etterpå, mens jeg ikke ble sett på som god nok til å få gå den distansen. Hadde jeg holdt meg på føttene, og vunnet spurten hadde jeg nok fått gått… Så jeg faller nok meg på hode å ræva ut av den troppen, og ut av muligheten for å få gå stafetten for Norge. Marginer som får veldig store negative konsekvenser for min egen del. Men sånn er toppidretten, den kan være brutal! Denne gangen endte det på den måten, at jeg falt i fra en duell om et VM-gull helt på tampen. I tillegg er det ekstra bittert at dette påvirket så mange andre. Jeg synes utrolig synd på Johannes Høsflot Klæbo som leverte et fantastisk skirenn og gjorde jobben han skulle og mer til. At dette også gikk ut over Finland representert ved Iivo Niskanen og Sami Jauhojärvi synes jeg er synd, og jeg føler med både de og det finske folk som virker å ta det tungt.

Sprint

Lahti, Finland 20170223. Ski-VM 2017 Lahti. 1,6 km. prolog fri teknikk menn. Emil Iversen under prolog sprint i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Emil Iversen under prolog sprint i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Min VM-debut gikk heller ikke som jeg hadde håpet på. Etter en godkjent prolog og en bra kvartfinale var jeg rett og slett ikke sterk nok til å ta meg videre fra semifinalen. At det endte med fall på oppløpet utgjorde ikke den store forskjellen denne dagen, men var vel et tegn på hva som skulle komme senere i mesterskapet..

Lahti, Finland 20170223. Ski-VM 2017 Lahti. Finaler sprint menn i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, torsdag. Emil Iversen falt på oppløpet på sprinten torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Emil Iversen falt på oppløpet i semifinalen på sprinten i VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Veien videre

Nå starter jobben med å komme seg videre. Livet går videre, men det har vært en tøff opplevelse.  Jeg vet at det kommer nye mesterskap senere, og jeg skal gjøre det jeg kan for å stille så godt forberedt som overhodet mulig når nye muligheter byr seg. Etterhvert skal jeg nok klare å bruke dette som motivasjon, og slå knallhardt tilbake neste år! World Cup-sesongen er enda ikke over, og jeg skal prøve å avslutte med stil. En mini-tour i Canada skal passe meg bra 🙂

Til slutt ønsker jeg å gratulere mine kjære lagkompiser med dagens stafettgull. Det var en rå lagseier, og en avslutningsetappe det luktet svidd av.

Skulle gjerne vært med sjøl, men når jeg ikke får det, er det kult å se kompisene sine gjøre en så utrolig bra jobb! Dette er en seier for hele laget, trenerne og resten av det fantastiske støtteapparatet vi har 🙂

godesammen som vi sier;)

på gjensyn ,

 • Emil
Del dette innleggetShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

20 thoughts on “Nedturen

 1. Godt skrevet Emil, dette er ikke bare din feil,finnene har selv en tendens til å lage mye krøll i sprintene. Dagens stafett ved duellen mellom Finland og Sverige er et typisk eksempel, selv om det denne gangen gikk utover han sjøl. Lykke til videre . Du er ung og har fremtiden foran deg… og er en flott representant for norsk skisport..

 2. Du er en stor idrettsutøver, Emil, og selv om fallet føles veldig tungt nå, vil det bli en liten, morsom anekdote når historien om din karrière skal skrives om mange, mange år.

  Vi er mange som følger deg og gleder oss til fortsettelsen.

 3. Det var jo bare et uhell, alle gjør jo det. Alle gjør jo i tillegg feil en gang i blant og, men det du gjorde var bare et uhell. Du burde vært med i VM fortsatt. Hva slags tull er dette.? Du er jo stabil og kjempeflink. Du er en veldig god skiløper. Heier på deg!!!!

 4. Den som velger å pasere på innern når man kommer bakfra med vesentlig høyere fart tar risiko. Det vet alle som har prøvd. Det er litt som når man tar en forbikjøring med bil, man har ansvar. Det hadde Niskanen også. Emil kan umulig ta mer enn halvparten av ansvaret. Emil, legg dette bak deg, fortsett å smile og vær deg selv for det tenger langrennssporten!

 5. Fint skrevet Emil!
  Det løpet kan du bruke videre som et av 7-8 scenarioer i fremtiden over løpsopplegg i en sprint!
  Du kommer til å vinne!

 6. Uhell skjer og det kan ingen gjøre noe med. Det viktige nå er å legge dette bak seg og se fremover. Masse lykke til videre. Vi heier på deg🇳🇴

 7. Flott skrevet. Du er en flott idrettsutøver som jeg gleder meg til å se tilbake i sporet for å kjempe om titler. Lykke til videre med sesongen!

 8. Heier på deg Emil!! Syns det var synd du ikke fikk gå videre.alle kan gjøre feil. Men bruk det som motivasjon for å slå tilbake!! Senk skuldrene, opp med kassa og gun på. For det kan du!! Heia deg❤

 9. Absolutt riktig resonnert/observert!
  Du skal og kan ikke klandres!
  Toppidrett er tøffe saker og veldig marginalt.
  Opp med hode å se fremover!
  Trur ikke jeg er alene… Jeg har trua på deg!
  Åsså så blir det så mye moro på det derre trauste landslaget;)

 10. Jeg heier på deg, Emil! Du kommer til å gjøre mange gode løp i framtiden.
  Håper virkelig du kommer til Drammen for å gå sprinten der på onsdag 🙂

 11. Det er i motbakke det går oppover..
  — så gleder meg til å se deg på toppen av denne bakken – altså i OL😊

 12. Som du skriver selv: når du snur deg, ligger han bak deg og har ikke vist tegn til å gå mot innersporet! Du har jo ikke øyne i nakken heller.
  Gleder meg til å se deg i nye renn.

 13. Du er en klok og stor idrettsmann Emil som jeg tror vil bidra med mye god underholdning i mange år framover. Lykke til videre!

 14. Etter tv-bildene syns jeg at finnen er mer skyld i fallet enn du, er 100 % sikker på at vi får høre mye til deg i fremtida. Du er en stor idrettsmann så lykke til videre 🎯🥇🏆

 15. God og analytisk tekst, takk, Emil!
  Vi finnene er nesten allerede glemt hele kollisjonen. Det var bare en ulykke, alle forstår det. Du har også fått så mye sympati blant finnene!!

  Du er en stor, ung og sulten idrettsmann og har mange topp år foran deg. Håper at du vil vaere en av dem som vil ta en OL-gull i stafett i Pyenongchang. Lykke til videre! 🙂

 16. Olyckor händer så lätt och tyvärr fick vi inte se er ta ännu en medalj. Hoppas det kan vara till någon tröst att du, förutom fina skidprestationer, är det charmigaste och sexigaste jag sett på tv! Slutsatsen blir därför att det är tur för både dig och mig att du har många år framför dig 😌

 17. Dette fikser du , alle opplever motgang ,dette bør du vokse på ,jeg så den berømte stafetten ,du hadde garantert de tøffeste motstandere på dine etapper , har sett deg gjøre vannvittige gode løp og meget gode eksplosive spurter ikke la dette ødelegge for deg , jeg forventer at du retter deg opp og leverer gode resultater du er en altfor god skiløper til å la dette ødelegge for deg
  ps synes Finnen kunne gått på utsiden av deg jeg er ikke enig i at du ødela for Finnland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Emil Iversen
Follow
Load More