Biografi


Emil Iversen


Mitt navn er Emil Iversen. Jeg vokste opp i den vakre bygda Meråker i Nord-Trøndelag og ble født den 12. august 1991. Der vokste jeg opp i en aktiv familie med mamma (Unni), pappa (Ole Morten), og fikk etterhvert to yngre brødre (Mats og Gaute).


Brødrene Iversen


Jeg var alltid en aktiv guttunge, og fikk i barndommen prøvd meg på mye forskjellig. Som du sikkert skjønner har jeg gått en del på ski, men det du kanskje ikke visste er at jeg prøvde meg på aktiviteter som: fotball, handball og trommer. Etter hvert var det fotball og langrenn som sto høyest i kurs hos meg, og da jeg skulle begynne på videregående høsten 2007 sto valget mellom fotball- eller skilinja på Meråker Videregående Skole. Hadde du sett meg på hovedlandsrennet året før (Alta, 2006), hadde du nok satt pengene dine på at jeg kom til å velge fotball, men sånn ble det altså ikke.

Teknikkfilm fra barndommen..

Val Senales neste.. 🇮🇹💪❄️🎿#staking #flytsone #teknikk #tubstyle

En video publisert av Emil Iversen (@emilivers)

Etter å ha klatret 187 plasser på Hovedlandsrennet fra 2006 til 2007 fikk jeg akkurat den motivasjonen jeg trengte for å velge langrenn fremfor fotball. Mon tro hvor jeg hadde vært i dag om valget hadde falt på fotball? Vanskelig å si.. men trolig Premier League.

På videregående fikk jeg for alvor fart på skikarrieren min. Jeg fikk Frode Estil som trener og ble etterhvert en mer seriøs skiløper, mye på grunn av det fantastiske treningsmiljøet på Meråker Videregående Skole. Jeg hadde stor fremgang i skisporet disse årene. Etter å ha gått fra en elendig skiløper til en middels skiløper årene før videregående, fortsatte jeg denne fine utviklingen under mine 4 år på MVS. Første året som junior ble jeg 39 i norgescupen sammenlagt, før jeg klatret jeg til 21. plass som 2.års-junior, 12.plass som 3.års-junior, og avsluttet juniorkarrieren med å vinne norgescupen sammenlagt sesongen 2010/2011.

Etter videregående fikk jeg plass på Team Veidekke Midtnorge (tidligere Team Trøndelag), og hadde to fantastiske år før jeg kom med på det norske rekrutterings-landslaget.


Team Trøndelag


I tiden med Team Trøndelag hadde jeg også fin framgang, og fikk for alvor mitt gjennombrudd i sesongen 2015/2016 da jeg ble belønnet med 3 seire i verdenscupen. Dette førte til at jeg kom med på elitelandslaget før sesongen 2016/2017, og har fått gjort en god jobb sammen med de beste skiløperne i verden for å lykkes i Lahti-VM som nærmer seg med stormskritt!

Følg veien min mot gull i Lahti på denne siden.

Peace out, Emil